الکتروموتور از اختراع تا پیشرفت روزافزون
الکتروموتور چیست ؟ اگر بخواهیم آن را به زبان ساده بیان کنیم، الکتروموتور یا موتور الکتریکی، دستگاهی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند. این دستگاهها نقش بسیار مهمی در صنعت و زندگی روزمره دارند و در انواع مختلفی تولید میشوند تا نیازهای متنوعی را برآورده کنند. الکتروموتورها بر اساس اصل الکترومغناطیس عمل میکنند. وقتی جریان الکتریکی از سیمپیچها عبور میکند، یک میدان مغناطیسی ایجاد میشود. اختراع الکتروموتور به اواسط قرن نوزدهم بازمیگردد اما اولین نشانههای اختراع الکتروموتور به دهه ۱۷۴۰ میلادی بازمیگردد، زمانی که اندرو گوردون، یک راهب اسکاتلندی و دانشمند، تحقیقات خود را در زمینه الکترومغناطیس آغاز کرد. ویلیام استرجئون اولین موتور DC کموتاتور را ساخت که توانایی به حرکت درآوردن ماشینآلات را داشت.
مروری کوتاه بر پیدایش سیستمهای دربازکن
اولین پنل های دربازکن لولههای صوتی بودند که صدا را منتقل میکردند. مفهوم سیستمهای دربازکن (یا اینترکام) را در اواخر قرن نوزدهم، زمانی که مفهوم سیستمهای ارتباطی دو طرفه اولیه گسترش یافت، میتوان جستجو کرد. سیستمهای دربازکن اولیه در درجه اول برای برقراری ارتباط در خانه ها استفاده میشد. با پذیرش گسترده تلفن در اوایل قرن بیستم، سیستم های دربازکن شروع به استفاده از تلفن برای ارتباط بین بخش های مختلف ساختمان کردند. در اواسط قرن بیستم، اولین سیستم های ورود تلفنی (دربازکن) ظهور کردند. این ساختار معمولاً شامل یک گوشی تلفن و یک دکمه تماس در ورودی ساختمان بود.
اثرات نور محیط بر انسان
نور محیط به ما این امکان را میدهد که جزئیات اطراف خود را بهتر ببینیم، منحصر به فرد بودن رنگها را درک کنیم و ریزترین حرکت ها را ببینیم و این یعنی لمس دنیای اطرافمان با تمام وجود. از نظر فیزیولوژیکی و روانی نور محیط تأثیرات بسیار زیادی روی عملکرد بدن انسان دارد، به عنوان مثال، متابولیسم صحیح، گردش خون و تعادل هورمونی انسان را تحت تاثیر قرار می دهد. نور همچنین ساعت داخلی بدن ما را تنظیم میکند، که به لطف آن بدن ما با ریتم خاصی فعالیت های حیاتیش را تنظیم میکند. اما چگونه ؟